Zelf een chapter oprichten

De red hat society is gebaseerd op het bekende gedicht “Warning” van Jenny Joseph, wat al in 1961 door haar op 29 jarige leeftijd geschreven is. Op dit gedicht is de Red Hat Society gebaseerd:

Wordt officieel lid van deze vrolijke, internationale vrouwenbeweging en begin je eigen chapter. Red Hat Ladies veranderen het beeld van de vrouw in positieve zin.

Iedereen wordt blij van een Red Hatter, die zin in het leven heeft. Het is leuk om vrouwen met verschillende achtergronden te ontmoeten en plezier met elkaar te hebben. Met zo’n 40.000 chapters wereldwijd vormen we een Sisterhood.

De doelstelling van de Red Hat Society is GEEN regels. Er is geen limiet aan het aantal chapterleden, meerdere chapters in dezelfde plaats is geen bezwaar, je hoeft niet op een bepaalde dag bij elkaar te komen of aktiviteiten te ondernemen. Je kunt zelf je koninklijke titels en vrolijke tradities verzinnen. We zijn een desorganisatie!

Er zijn wel een paar basisregels:
  • Vrouwen boven de 50 dragen rode hoeden en paarse kleding, terwijl vrouwen onder de 50 een roze hoed en lila kleding dragen tot zij worden geïnaugureerd op hun 50e verjaardag.
  • Registreer je chapter door te klikken op Hatquarters www.redhatsociety.com en log in met een username/password als Queen. Betaal met je credit card het jaarlijkse bedrag van $ 49,- per jaar.
  • Verkleed: Koop een rode/roze hoed voor jezelf of voor iemand anders. Draag je “full regalia” met trots.
  • Nodig andere vrouwen uit bij je chapter. Neem contact op met de pers bij de start van je chapter.. Doe zoveel mogelijk mee, want zo ontmoet je snel andere rode hoeden. Stuur een email naar queen@rodehoeden.nl , zodra je geregistreerd bent of vragen hebt.
  • En natuurlijk ZEUREN IS VERBODEN!
  • HAVE FUN! Verzin leuke dingen en maak plezier !